Protesten na nieuwe groepsverkrachting in India - Slachtoffer gedood

Een 20-jarige studente is in het oosten van India door verschillende mannen verkracht en gedood. Drie verdachten werden opgepakt. Dat deelde de politie zaterdag mee. De daders hadden zich vrijdag in een ruwbouw in Barasat in de omgeving van Kolkata (het vroegere Calcutta) aan de jonge vrouw vergrepen.

Haar lijk werd later in de buurt van een waterkanaal gevonden, aldus de zender CNN-IBN. Het slachtoffer was na een examen onderweg naar huis. Uit protest tegen de nieuwe groepsverkrachting gingen honderden woedende burgers de straat op. Ze eisten de doodstraf voor de geweldenaars.

Pas vorige week werd een Amerikaanse vakantieganger in de Noord-Indiase toeristenplaats Manali door drie mannen verkracht. De vermoedelijke daders werden gevat. In december vorig jaar had de groepsverkrachting van een Indiase studente in een bus in New Delhi wereldwijd voor onbegrip gezorgd. De 23-jarige vrouw bezweek twee weken later aan haar verwondingen. De misdaad leidde in heel het land tot massale protesten. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud