Protestmanifestaties Brazilië - Incidenten in Rio de Janeiro waar 300.000 mensen op straat komen

In Rio de Janeiro is het donderdagavond tot gewelddadige incidenten gekomen tussen radicale manifestanten en de politie. In de Braziliaanse stad zijn zeker 300.000 mensen op straat gekomen om te manifesteren tegen de regering en de toenemende armoede.

De rellen ontstonden aan het stadhuis van Rio. Betogers gooiden er met stenen naar de politie. Die reageerde met traangas en rubberen kogels. Dat melden internationale journalisten ter plaatse. Er ontstond ook paniek onder de manifestanten. Ooggetuigen zagen demonstranten weglopen met betraande ogen.

In een tachtigtal Braziliaanse steden zijn donderdagavond tien- tot honderdduizenden mensen opnieuw op straat gekomen voor manifestaties tegen de regering. Overal is de politie massaal op de been. Sinds de prijzen voor het openbaar vervoer werden verhoogd, is het erg onrustig in Brazilië. Wat begon als relatief kleinschalig protest tegen de tariefverhogingen, mondde binnen een week uit tot massademonstraties in het hele land. De manifestanten protesteren ook tegen het slechte onderwijs, hoge belastingen, corruptie, dure sportevenementen en armoede.

President Rousseff annuleerde donderdag haar reis naar Japan. De reis was gepland voor zondag. Ook een bezoek aan de Braziliaanse stad Salvador da Bahia op vrijdag wordt verplaatst. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud