Advertentie

Protestmanifestaties Brazilië - Opnieuw honderdduizenden mensen op straat - president annuleert reis naar Japan

In verschillende Braziliaanse steden maken tien- tot honderdduizenden mensen zich donderdagavond op om de straat op te trekken voor manifestaties tegen de regering. Intussen heeft president Dilma Rousseff een bezoek aan Japan uitgesteld wegens de aanhoudende protesten in het Zuid-Amerikaanse land.

Er staan massaprotesten gepland in liefst 80 steden. Overal is de politie massaal op de been.

Sinds de prijzen voor het openbaar vervoer werden verhoogd, is het erg onrustig in Brazilië. Wat begon als relatief kleinschalig protest tegen de tariefverhogingen, mondde binnen een week uit tot massademonstraties in het hele land. De manifestaties verliepen aanvankelijk vreedzaam, maar escaleerden toen betogers het stadhuis bereikten. De manifestanten protesteerden ook tegen het slechte onderwijs, hoge belastingen, corruptie, dure sportevenementen en armoede. De betogers vinden onder meer dat er te veel geld gaat naar de organisatie van de voetbalevenementen in Brazilië.

President Rousseff annuleerde donderdag haar reis naar Japan. Dat maakte regering bekend. De reis was gepland voor zondag. Ook een bezoek aan de Braziliaanse stad Salvador da Bahia op vrijdag wordt verplaatst. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud