Advertentie

Protestmanifestaties Brazilië - President Dilma Rousseff roept crisisvergadering bijeen

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft voor vrijdagochtend een crisisvergadering belegd met haar belangrijkste ministers. Ze doet dat nadat ook donderdagavond weer in tal van steden honderdduizenden mensen op straat kwamen om te protesteren tegen de regering. Bij die manifestaties viel één dode. Volgens diverse Braziliaanse media vindt de vergadering in Brasilia plaats.

De minister van Justitie, Eduardo Cardoso, is geschokt omdat de manifestanten donderdagavond het minister van Justitie aanvielen. De politie kon hen tegenhouden.

In een tachtigtal Braziliaanse steden kwamen donderdag honderdduizenden mensen op straat om te protesteren tegen de regering. Sommige bronnen spreken zelfs van 1 miljoen manifestanten. In Rio alleen al protesteren meer dan 300.000 mensen. Daar kwam het tot gewelddadige incidenten tussen de manifestanten en de politie.

Bij een manifestaties in Ribeirão Preto, zowat 300 kilometer van Sao Paolo. viel een dode. De manifestant werd, samen met twee andere betogers, omver gereden door een auto. Hij overleefde het niet.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud