Advertentie

Protestmanifestaties Brazilië - President Rousseff houdt de lippen stijf op elkaar na crisisoverleg

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft vrijdag in de hoofdstad Brasilia topoverleg gehouden over de vele protestmanifestaties in het land waarbij het tot gewelddadige incidenten kwam tussen manifestanten en politie. Na de twee uur durende ontmoeting met minister van Justitie José Eduardo Cardozo gaf ze geen commentaar.

Donderdagnacht kwamen in heel Brazilië meer dan een miljoen mensen op straat uit protest tegen corruptie en sociale wantoestanden. In tientallen steden kwam het daarbij tot massale rellen.

Een 51-jarige vrouw liet daarbij het leven in Belem na een hartinfarct. Volgens de overheid stortte de vrouw, die aan een hoge bloeddruk leed, in tijdens demonstraties. In Ribeirao Preto, op 300 kilometer van Sao Paulo, kwam een 18-jarige om nadat een auto op de manifestatie inreed.

Vrijdag zijn volgens de krant O Estado de S.Paulo in minstens 35 steden opnieuw manifestaties gepland.

De acties startten als protest tegen de miljarden die naar de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2014 vloeien, geld dat niet naar de modale burger gaat. Het protest startte een tiental dagen geleden en zwol sindsdien alleen maar aan. Momenteel vindt in Brazilië de Confederations Cup plaats, het voetbaltornooi dat als generale repetitie voor het WK geldt. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud