Advertentie

Publicatie eerste sociale encycliek paus in april 2009

De eerste sociale encycliek van paus Benedictus XVI wordt in april 2009 verwacht. Dat meldt het katholieke persagentschap Zenit, dat nauw aanleunt bij het Vaticaan. De titel van de encycliek is "Caritas in Veritate" (Liefde in Waarheid).

Volgens de Vaticaanse staatssecretaris, kardinaal Tarcisio Bertone, de nummer twee van het Vaticaan, zal de paus in de nieuwe encycliek niet de gemeenplaatsen van de sociale leer van de Kerk herhalen. Hij zal een aantal originele elementen aanbrengen voor de hedendaagse uitdagingen van onze tijd, zoals de mondialisering, de dringende voedselbehoeften en de klimaatveranderingen.

In het eerste deel van zijn encycliek vertrekt de paus van het sociale gedachtegoed van zijn voorgangers Paulus VI en Johannes Paulus II. In het tweede deel behandelt Benedictus XVI de sociale kwesties van onze tijd, zoals de aanvallen tegen de waardigheid van de menselijke persoon en het leven, de armoede, oorlog en vrede, de mondialisering, het terrorisme en het leefmilieu. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud