Advertentie

Raketaanvallen op Gazastrook eisen al 345 doden

Bij nieuwe raketaanvallen op de Gazastrook zijn nog eens 12 mensen omgekomen. Dat brengt het totale dodental op 345, melden gezondheidsfunctionarissen maandag. De chef van de eerste hulp in Gaza verklaarde aan journalisten dat al meer dan 1.600 mensen gewond raakten.

De Israƫli's voerden maandag aanvallen uit op twee plaatsen in het noorden van de Gazastrook: het huis van een Hamas-militant en een voertuig waren het doelwit. Die aanvallen maakten in totaal zeven doden. Bij een luchtaanval op een auto in het zuiden van Gaza vielen nog eens vijf Palestijnse doden, onder wie een hooggeplaatst lid van Abu Tir, een islamitische groepering, en zijn zoon. De andere inzittenden waren ook leden van de groepering.

Een woordvoerder van Hamas heeft de oproep van Mahmoed Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, om in dialoog te treden ondertussen al afgewezen. De woordvoerder verklaarde dat Abbas "het Palestijnse verzet ervan wil overtuigen niet meer in te gaan op de zionistische aanvallen". (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud