Advertentie

Rattenvanger moet ontsnapte zeehonden vinden

De zeehondencrèche in Pieterburen in Nederland heeft een rattenvanger en twee speurhonden ingezet om twee ontsnapte zeehonden terug te vinden. Dat meldde Lenie 't Hart van de crèche zondag.

De twee dieren, Emma en Seppe, wisten zaterdagochtend samen met zeehond Ulbe, die inmiddels weer boven water is, uit hun verblijf te ontsnappen. Volgens 't Hart zwemmen de twee pups vermoedelijk in een van de sloten of kanalen in de omgeving. Medewerkers van de opvang zijn met man en macht naar de dieren op zoek. De crèche heeft inmiddels een rattenvanger ingeschakeld in de hoop dat hij de dieren weet te vinden.

"Deze man kent het gebied op zijn duimpje", aldus de zeehondenmoeder. Ook brugwachters zijn betrokken bij de zoektocht. Zij houden beelden van camera's op bruggen in de gaten.

't Hart maakt zich geen zorgen dat Emma en Seppe hun avontuur niet overleven. "Als ze lang genoeg doorzwemmen vinden ze vanzelf weer de zee. Maar uiteindelijk brengen we ze natuurlijk het liefst zelf weer terug.

De diertjes zijn vermoedelijk weggekropen door een open hek. Wie er verantwoordelijk is voor het openen van het hek, is niet duidelijk. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud