Advertentie

Rebellen bevestigen dood leider Tamil Tijgers

In Sri Lanka hebben rebellen van de Tamil Tijgers zondag voor het eerst de dood van hun leider Velupillai Prabhakaran bevestigd. In een verklaring hadden ze het over het martelaarschap van Prabhakaran en riepen ze een week rouw uit. De rebellenleider zou op 17 mei tijdens gevechten met regeringstroepen gedood zijn. Het leger van Sri Lanka gaf vorige week na het laatste offensief beelden vrij van het lichaam van Prabhakaran.

Een zegsman van de Tamil Tijgers verklaarde aan de Britse openbare omroep BBC dat de groepering voortaan niet-gewelddadige middelen zou gebruiken om te vechten voor de rechten van de Tamils.

De president van Sri Lanka, Mahinda Rajapakse, kondigde afgelopen dinsdag het einde aan van de 26 jaar durende burgeroorlog. De Tamil Tijgers vochten voor een eigen staat voor de Tamil-minderheid. Volgens cijfers van het ministerie van Defensie kwamen sinds augustus 2006 - toen na een periode van relatieve rust de strijd weer losbarstte - meer dan 6.200 veiligheidsmensen om het leven. In dezelfde periode zouden volgens het leger om en bij de 22.000 Tamil Tijgers zijn gedood. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud