Rechtbank eist 4 miljoen euro van schoonzoon Spaanse koning

Iñaki Urdangarín, de schoonzoon van de Spaanse koning Juan Carlos, moet wegens zijn vermoedelijke betrokkenheid bij een corruptiezaak een waarborg van zowat vier miljoen euro neerleggen, om eventuele schadevergoedingen te kunnen betalen wanneer hij schuldig wordt verklaard. Dat heeft de rechtbank in Palma de Mallorca woensdag beslist.

Medebeschuldigde Diego Torres, een voormalige zakenpartner van de 45-jarige Urdangarín, moet een gelijkaardig bedrag opzijzetten. De twee krijgen vijf dagen de tijd om het totaalbedrag van 8,1 miljoen euro over te maken aan de rechtbank.

De beslissing komt er één dag nadat bepaald werd dat ook Carlos Garcia Revenga voor de rechter moet verschijnen. Garcia Revenga is de secretaris van prinses Cristina, die getrouwd is met Urdangarín, en haar zus Elena.

De gewezen handbalspeler Urdangarín en Torres worden ervan verdacht via de non-profitorganisatie Nóos zes miljoen euro overheidsgeld naar hun eigen ondernemingen te hebben gesluisd. In de aanklacht worden ze beschuldigd van verduistering, corruptie, fraude, belastingontduiking en het witwassen van geld. Urdangarín en Torres houden vol dat ze niets illegaals gedaan hebben.

Het Spaanse koningshuis heeft zich al gedistantieerd van Urdangarín. (JAVIER SORIANO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud