Referendum Egypte - islamisten zeggen aan de winnende hand te zijn

In Egypte vindt de tweede dag plaats van het referendum over de omstreden grondwet. Na de eerste stemdag zaterdag in tien provincies, waaronder Kaïro en Alexandrië, zeggen de islamistische voorstanders van de grondwet dat ze aan de winnende hand zijn.

Het ontwerp van grondwet van de islamistische president Mohamed Morsi zorgt voor grote verdeeldheid in Egypte. De oppositie ziet in de tekst een eerste stap naar een islamisering van de wetgeving en vreest dat de grondwet bepaalde vrijheden in gevaar brengt. De voorbije weken waren er tal van demonstraties tegen Morsi.

Zondagmorgen liet de PLJ, de politieke tak van de moslimbroeders van Morsi, weten dat 56,6 procent van de deelnemers aan het referendum "ja" had gestemd. Sommige Egyptische media bevestigen de voorlopige overwinning van het "ja-kamp".

De grootste oppositiepartij FSN had zaterdagavond nog de overwinning opgeëist. Zondagochtend heeft een van de onderdelen van die partij echter op haar Facebookpagina toegegeven dat een meerderheid voor de grondwet heeft gestemd. (KVH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud