Regerende partij eist overwinning verkiezingen op in Cambodja

In Cambodja eist de Partij van het Cambodjaanse Volk (PCV) van Hun Sen, die al 23 jaar premier is, de overwinning van de parlementsverkiezingen van zondag op.

"We hebben de verkiezingen gewonnen", zo verklaarde Khieu Kanharith, de partij- en regeringswoordvoerder. Hij kon nog geen exacte cijfers geven, maar liet weten dat de partij "in de meeste provincies op kop ligt".

Eerder voorspelde Khieu Kanharith, na het sluiten van de stembureaus en op basis van de eerste resultaten, dat de PCV tachtig van de 123 zetels heeft veroverd. De partij telde 73 leden in het uittredende parlement. De PCV is aan de macht in Cambodja sinds de val van het ultracommunistische regime van de Rode Khmer (1975-1979), dat verantwoordelijk wordt gehouden voor een genocide die aan bijna twee miljoen mensen het leven kostte.

Oppositieleider Sam Rainsy, de voormalige minister van Financiën, heeft inmiddels al gevraagd dat er in de hoofdstad Phnom Penh nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden. Heel wat kiezers zouden er hun stem niet hebben kunnen uitbrengen, omdat hun naam van de kieslijsten was verdwenen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud