Regering-Berlusconi dreigt uitzending Rai te verbieden

"Persvrijheid is niet hetzelfde als de vrijheid om te beledigen". Met die woorden dreigt de Italiaanse minister van Communicatie Claudio Scajola ermee een uitzending van de openbare omroep Rai te verbieden waarin Patrizia D'Addario wordt opgevoerd, de callgirl die beweert een nacht met eerste minister Silvio Berlusconi te hebben doorgebracht.

In de Italiaanse kranten vraagt minister Scajola zondag om een intern onderzoek bij de Rai naar aanleiding van het voor aanstaande donderdag geplande interview met D'Addario in het populaire programma "Annozero".

"De Rai, haar bestuurders en haar journalisten hebben de opdracht objectieve en onpartijdige programma's te maken", zegt Scajola, die er nog aan toevoegt dat de uitzending in kwestie deel uitmaakt van "een lasterlijke en smerige mediacampagne".

"Annozero" is een in Italië bijzonder populaire talkshow die het moet hebben van zijn scherpe toon jegens rechtse en extreemrechtse politici. Politica Daniela Santanchè, kopstuk van La Destra (Rechts), vraagt zich in Il Giornale af "waarom de belastingbetaler nog een bijdrage zou moeten leveren aan onrespectvolle journalistiek". Ze lanceert dan ook een oproep om geen kijk- en luistergeld meer te betalen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud