Advertentie

Reporter van New York Times ontsnapt na ontvoering door taliban

Een reporter van The New York Times die in november 2008 door de taliban ontvoerd werd en in de bergen van Afghanistan en Pakistan vastgehouden werd, is er vrijdagnacht na zeven maanden in geslaagd te ontsnappen. Dat meldt de Amerikaanse krant zaterdag op haar website.

David Rohde werd in de omgeving van Kaboel ontvoerd, samen met een plaatselijke journalist, Tahir Ludin, en hun chauffeur Asadullah Mangal, terwijl hij onderzoek deed voor een boek dat hij wilde schrijven.

Rohde en Ludin konden ontkomen "door gewoonweg over de muur te klimmen van het eigendom" waar ze gegijzeld werden, in de afgelegen Pakistaanse regio Noord-Waziristan, vertelde de echtgenote van Rohde, Kristen Mulvihill, aan The New York Times. De twee kwamen daarna een Pakistaanse legerpatrouille tegen die hen naar een legerbasis bracht. Vandaar werd Rohde, die vorig jaar een Pulitzerprijs voor zijn berichtgeving over Pakistan en Afghanistan won, naar de Amerikaanse basis Bagram gevlogen.

De krant had de ontvoering naar eigen zeggen geheimgehouden om de veiligheid van de mannen niet in gevaar te brengen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud