Advertentie

Rode Kruis Vlaanderen stuurt 50.000 euro naar Syrische collega's

Rode Kruis Vlaanderen stuurt voor 50.000 euro aan ondersteuning naar het Internationale Rode Kruis en zustervereniging de Syrische Rode Halve Maan. "Met dit geld kunnen de Syriërs geholpen worden met voedsel, medische bijstand, noodopvang en water", meldt de Vlaamse afdeling van het Rode Kruis in een persbericht. De hulporganisatie roept echter op tot meer giften. "De noden lopen nu al op tot 27 miljoen euro."

De Syrische Rode Halve Maan is "de enige hulporganisatie in Syrië die hulp biedt met ziekenwagens, voedselhulp en medische hulp. De organisatie is onder meer in Aleppo, hoofdstad Damascus en Homs actief. Zo bouwde de Rode Halve Maan in Aleppo de gebouwen van de universiteit om tot een tijdelijk opvangcentrum waar meer dan 8.000 vluchtelingen verblijven. Ook in Damascus werden in scholen enkele opvangcentra geopend. Daar verblijven nu 11.800 mensen. Er werden ook 22 ambulances geleverd waarmee de Syrische Rode Halve Maan de bevolking bijstand verleende."

Rode Kruis Vlaanderen wijst erop dat "de Syrische Rode Halve Maan zware verliezen leed" tijdens het conflict dat nu al 16 maanden aansleept. "De organisatie verloor bij dit geweld zijn Secretaris-Generaal en vier vrijwilligers." In totaal is er 27 miljoen euro nodig voor hulp in Syrië. Er is vooral behoefte aan voedsel, hygiënepakketten, noodopvang en water.

Het Rode Kruis Vlaanderen roept op tot meer financiële giften, die kunnen worden overgemaakt op 000-0000053-53 (IBAN BE 53 0000 0000 53 53 - BIC BPOTBEB), met vermelding "Help Syrië". (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud