Advertentie
Advertentie

Rome mobiliseert 3.000 soldaten in grote steden voor "veiligheid"

In Italië is maandag een controversieel decreet van de regering van Silvio Berlusconi van kracht geworden voor de ontplooiing van 3.000 soldaten in de grote steden om daar in te staan voor de veiligheid. Dat melden Italiaanse media.

Een duizendtal militairen moet "gevoelige plaatsen", zoals ambassades, bewaken. Een duizendtal anderen begeeft zich naar centra waar illegale immigranten worden vastgehouden, terwijl de rest samen met de politie op straat zal patrouilleren.

Zo hebben in Rome 400 soldaten postgevat in een tiental metrostations, zoals dat van het centraal station Termini. Ook staan er militairen voor ambassades en een inwijkelingencentrum.

De Romeinse burgemeester Gianni Alemanno verzekerde dat er geen enkele soldaat zal patrouilleren in de straten van het historische stadscentrum, waar duizenden toeristen de Eeuwige Stad bezoeken.

In Milaan bewaken 150 militairen de kathedraal en het centraal station.

Op het eiland Lampedusa, waar vele kandidaat-vluchtelingen aankomen, zullen 70 soldaten carabinieri vervangen die instaan voor de veiligheid buiten een eerste opvangcentrum.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud