Romney maakt zaterdag naam running mate bekend

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney maakt zaterdag bekend wie zijn running mate wordt in de strijd om het Witte Huis. Dat heeft zijn campagneteam meegedeeld. Volgens verschillende Amerikaanse media zijn er signalen dat Romney gekozen heeft voor Congreslid Paul Ryan.

Romney zal de naam rond 9 uur lokale tijd (15 uur Belgische tijd) bekendmaken tijdens een verkiezingsmeeting in Norfolk, in de staat Virginia, waar hij een busreis van vier dagen door enkele strijdstaten aftrapt. De bekendmaking zal gebeuren aan boord van de USS Wisconsin, een oorlogsschip uit de Tweede Wereldoorlog.

NBC meldt zaterdagochtend alvast dat Romney gekozen zou hebben voor Paul Ryan, een Congreslid voor Wisconsin. Ook de New York Times ziet "verschillende signalen" dat Paul Ryan de gelukkige is.

Romney belde vrijdag met verschillende kanshebbers om hen te zeggen dat hij zijn running mate gekozen heeft en om hen te bedanken voor hun steun. De voorbije weken keerden ook de namen van Tim Pawlenty, voormalig gouverneur van Minnesota, Ohio-senator Rob Portman en Bob McDonnell, gouverneur van Virginia, regelmatig terug op de lijstjes van grootste kanshebbers.

Romney en zijn running mate nemen het in de race naar het Witte Huis op tegen de huidige Democratische president Barack Obama en diens vicepresident Joe Biden. (JUSTIN SULLIVAN)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud