Ruim 1,7 miljoen kijkers voor marathonuitzending Paul de Leeuw

Naar het eerste deel van een marathonuitzending van "Mooi! Weer de Leeuw" hebben zaterdagavond 1.785.000 mensen gekeken. Dat heeft de afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de Nederlandse Publieke Omroep zondag meegedeeld.

Paul de Leeuw vierde met de twaalf uur durende uitzending zijn zilveren artiestenjubileum. De cijfers hebben betrekking op de periode tot 2 uur in de nacht van zaterdag op zondag. Alleen het NOS Journaal van 20 uur haalde zaterdagavond meer kijkers.

Talloze gasten en artiesten die in het verleden bij De Leeuw optraden, waren in de show te zien, aldus de NOS. Aan het slot, zondag om 8.30 uur, werd De Leeuw toegesproken door de schrijver Arthur Japin. De televisiemaker zelf sloot af met "Vlieg met me mee", het eerste lied waarmee hij, in 1986, op televisie optrad.

Met programma's als "De Schreeuw van de Leeuw" en "Mooi! Weer de Leeuw" en typetjes als Bob en Annie de Rooy en zuster Godelieke maakte de 46-jarige De Leeuw de afgelopen 25 jaar "spraakmakende tv", zegt de NOS.

(LVK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud