Rusland en India sluiten voor miljarden wapenakkoorden tijdens bezoek Poetin

Rusland en India hebben miljardencontracten ondertekend over de verkoop van Russische militaire toestellen. De ondertekening gebeurde tijdens het staatsbezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan India.

Poetin en de Indiase premier Manmohan Singh ondertekenden in totaal tien akkoorden. Daarbij bevindt zich onder meer een contract voor de levering van 42 Russische gevechtsvliegtuigen van het type Soechoj Soe-30, meldt het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een ander contract ging over de aankoop door India van 71 Mi-17 V5-helikopters. Volgens analisten is met de deals een bedrag van 3 miljard dollar (2,3 miljard euro) gemoeid.

"Rusland is een belangrijke partner bij onze inspanningen om ons leger te moderniseren en de paraatheid van onze defensie te versterken", verklaarde Singh. Rusland heeft 60 tot 70 procent van de Indiase legeruitrusting geleverd.

De twee leiders hadden het verder onder meer over energie. Zo werd eerder op de dag al bekendgemaakt dat een akkoord was ondertekend, dat vermeldt dat Rusland in het zuiden van India twee nieuwe reactoren zal bouwen.

Voorts werden akkoorden opgesteld die de onderlinge handel en de samenwerking op het vlak van wetenschap en technologie moeten bevorderen. (-)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud