Russen vernietigen Gori en Poti volgens Georgië

De Russische troepen zijn bezig de stad Gori en de haven van Poti te "vernietigen". Dat zegt de woordvoerder van de Georgische minister van Binnenlandse Zaken donderdag.

"We horen explosies", verklaart woordvoerder Chota Oetiasjvili. "Ze zijn Gori aan het opblazen. Ook de haven van Poti moet eraan geloven. Ze vernietigen de nieuwe wegen die zijn aangelegd in het westen van Georgië."

Rusland laat intussen weten dat het de beslissing zal respecteren die de separatistische Georgische regio's zullen nemen in verband met hun statuut. "In overeenstemming met de regels van de VN, de internationale conventie van 1966 en de verklaring van Helsinki over de veiligheid van Europa, zullen we elke beslissing van Abchazië en Zuid-Ossetië respecteren", aldus de Russische president Dmitri Medvedev.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov verklaarde dat de territoriale integriteit van Georgië beperkt is en dat het conflict enkel kan worden beëindigd op een manier die "voor beide partijen aanvaardbaar is". "De internationale gemeenschap erkent het bestaan van het conflict en de noodzaak aan vrede en overleg om de situatie op te lossen", aldus Lavrov in een interview op Radio Echo in Moskou. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud