Russische sanitaire diensten verwachten "nachtmerrie" tijdens eindejaarsfeesten

Volgens de verantwoordelijke van de Russische sanitaire diensten wordt de eindejaarsperiode "een nachtmerrie omwille van het alcoholmisbruik en andere gevaarlijke excessen". Dat berichten de Russische persagentschappen.

"Er wachten ons tien zware dagen, aangezien de Russen volledig op zichzelf aangewezen zijn en een gevaar voor zichzelf betekenen", aldus de verantwoordelijke.

Hij raadde zijn medeburgers dan ook aan om geen alcohol te drinken en zo het goede voorbeeld te geven aan anderen. "Er zijn voldoende positieve emoties in jullie gezinnen die een fles champagne kunnen compenseren", luidt het.

De Russen reizen volgens hem ook beter niet naar de warme landen om het winterweer in Rusland te ontlopen. De Russische temperaturen, die kunnen zakken tot -20 graden Celsius, zijn namelijk een goede test voor het immuunsysteem.

Ongeveer een derde van de Russen heeft een alcoholprobleem. Elk jaar sterven een half miljoen mensen aan de gevolgen van alcohol. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie drinkt een inwoner van Rusland per jaar gemiddeld 15,7 liter alcohol. (DMITRY KOSTYUKOV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud