Russische troepen dringen Georgië binnen

Russische troepen zijn nabij de stad Senaki West-Georgisch grondgebied binnengedrongen om nieuwe Georgische aanvallen tegen Zuid-Ossetië tegen te gaan, zo heeft het Russische ministerie van defensie volgens de Russische persbureaus bekendgemaakt.

"Russische vredestroepen en begeleidende militaire eenheden nemen maatregelen om Georgisch artilleriegeschut op Zuid-Ossetië en Russische soldaten te vermijden", aldus het ministerie. "Deze maatregelen krijgen hun beslag nabij de stad Senaki (in de buurt van de grens met Zuid-Ossetië) om ook een "concentratie te vermijden" van reservisten die door de Georgische president Michail Saakasjvili zijn gemobiliseerd.

Volgens woordvoerder Sjota Oetiasjvili van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken bezetten Russische troepen nabij Senaki een militaire basis die door de Georgiërs was verlaten en waar enkel nog enkele bewakers waren.

Woordvoerder Boris Malachov van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat Moskou erover kan denken zijn "aanwezigheid" in Zuid-Ossetië te "veranderen" als de Georgische troepen die separatistische republiek verlaten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud