Russische troepen trekken zich bescheiden terug

In Georgië hebben Russische tanks en pantserwagens zich een korte afstand teruggetrokken, zo heeft het Duitse persbureau DPA zaterdag gemeld.

Vrijdagavond bereikten de Russische troepen in Igueti nog hun dichtste punt in hun offensief naar de Georgische hoofdstad Tbilisi, wat in de Georgische hoofdstad vrees voor een nakende Russische aanval uitlokte.

Maar in het begin van de namiddag verliet een groep van vijf tanks en vier pantserwagens voor troepentransport de centrale Georgische stad Igueti. De troepen trokken zich zowat vijf km terug. Zij zetten een nieuwe controlepost op kort bij een brug over de rivier Lekhoera.

Waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa zeggen dat de korte afstand van de terugtrekking enerzijds te maken heeft met mijnen die weer dienden opgegraven te worden. Anderzijds achten de waarnemers het onwaarschijnlijk dat Moskou al zijn troepen uit Georgië terugtrekt alvorens het nieuwe toegevingen heeft losgepeuterd van de Georgische president Michail Saakasjvili. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud