Salarissen van bankmanagers worden gereglementeerd

Wereldwijd moeten bankmanagers niet langer rekenen op allerlei bonussen en premies. De twintig belangrijkste industrielanden en groeilanden hebben op de G20-top in Pittsburgh paal en perk gesteld aan die vergoedingen, aldus diplomaten op de top vrijdag. Bovendien zijn de G20-leiders overeengekomen dat de G20 voortaan het voornaamste internationale, economische forum wordt dat de G7 vervangt.

Van gegarandeerde bonussen zal in de toekomst naar verluidt geen sprake meer zijn want premies zullen aan winst of omzet gelinkt worden. Over de naleving van het vergoedingssysteem zullen toezichthouders waken. Indien een noodlijdende bank staatshulp eist, kunnen de vergoedingen achteraf verminderd worden.

De leiders op de G20-top gingen ook akkoord om de G7 permanent te vervangen door de G20 die het "voornaamste forum wordt voor internationale, economische samenwerking". Een tekst van het Witte Huis bevestigt die beslissing. Duits bondskanselier Angela Merkel zei tevreden te zijn dat industrielanden en de opkomende economieën nu nauw zullen samenwerken. De Amerikaanse regering sprak zelfs over een "historisch akkoord".

(MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud