Sandy - Zwarte markt voor benzine floreert in New York

Na de doortocht van orkaan Sandy in New York en het daaropvolgende tekort aan benzine, hebben sommigen geld geroken. Op het internet is een bloeiende zwarte markt ontstaan voor benzine, die online vijf keer duurder aangeboden wordt dan normaal aan de pomp. De autoriteiten hebben een onderzoek geopend nadat er honderden klachten waren binnengekomen.

Op de website Craigslist varieert de prijs van benzine tussen 10 en 20 dollar per gallon (3,78 liter) terwijl de normale prijs 4 dollar is. "De tank van mijn bestelwagen zit vol. Ik verkoop 5 gallons voor 100 dollar", stelt een verkoper uit Brooklyn bijvoorbeeld voor. Een andere aanbieder verkoopt 6 gallons voor 60 dollar in de Bronx.

Na honderden klachten heeft het gerecht in New York een onderzoek aangekondigd. De meeste klachten gaan over de benzineprijs, maar er zijn er ook over andere basisproducten. Nochtans is het in New York verboden om bij natuurrampen de prijzen van basisproducten "buitensporig" te verhogen.

Ondertussen maakte het Pentagon bekend dat het Amerikaanse leger meer dan 90 miljoen liter benzine ter beschikking stelt om het hoofd te bieden aan het brandstoftekort in de getroffen gebieden. (BRUCE BENNETT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud