Sarko een "mislukking" voor tweederde van de Fransen

Twee Fransen op drie (66 procent) vinden de eerste drie presidentsjaren van Nicolas Sarkozy een "mislukking", zo blijkt uit een vrijdag in de krant Libération te verschijnen peiling.

Sinds zijn verkiezing tot bewoner van het Elysée heeft Sarko nooit zulk slecht rapport behaald, stelt onderzoeksinstituut Viavoice. Van onze zuiderburen heeft 62% een negatief oordeel over het staatshoofd; "slechts" 35 procent vindt de man wel kosjer. Voor premier François Fillon brengt de enquete niets nieuws onder de zon: zijn populariteit stabiliseert zich op 47% (plus 1).

Dat de Fransen geen hoge alpino meer op hebben van hun destijds als redder van het vaderland afgeschilderde staatsleider, is logisch, gezien de perceptie bij tweederde van de Fransen dat de president op drie jaar tijd politiek weinig heeft klaargespeeld. Slechts 25% van de ondervraagden vindt dat Sarko een positieve balans kan voorleggen. Grootste pijnpunten van drie jaar Sarko zijn: "gebrek aan resultaten" (70%), zijn (overdreven) "aanwezigheid in de media" (61%, allicht mede te wijten aan de Brunifactor), zijn "politieke overtuigingen" (60%) en zijn "persoonlijke stijl" (57%).

(JDO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud