Sarkozy en Merkel willen "gezamenlijke Europese reactie"

De Franse president Nicolas Sarkozy en de Duitse bondskanselier Angela Merkel hebben zaterdag laten weten dat ze tot een "gezamenlijke Europese reactie" willen komen op de financiële crisis.

Frankrijk, dat momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie waarneemt, heeft zondag een spoedzitting van de vijftien landen van de Eurogroep belegd in Parijs.

"We zullen samen de crisis analyseren. Duitsland en Frankrijk zullen compleet dezelfde kijk hebben op de gevolgen die we er op korte, middellange en lange termijn uit moeten trekken", verzekerde Sarkozy tijdens een gezamenlijke persconferentie in Colombey-les-Deux-Eglises (oosten van Frankrijk).

De Franse president voegde er aan toe dat er over alle onderwerpen eensgezindheid bestaat. Merkel verzekerde ook dat Parijs en Berlijn "op hetzelfde spoor zitten om voor een gezamenlijke en coherente reactie van de Eurozone te zorgen op de internationale financiële crisis".

Tot nu toe weigerden de Duitse autoriteiten elk globaal reddingsplan voor de banken, maar die houding werd vrijdag versoepeld. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud