Schermutselingen bij manifestaties tegen hervorming universiteiten in Italië

Bij nieuwe betogingen in Italië tegen de hervorming van de universiteiten die de regering van Silvio Berlusconi voorstelt, hebben zich woensdag schermutselingen voorgedaan, onder meer toen studenten de Senaat probeerden binnen te dringen.

Een groep manifestanten geraakte door de veiligheidsbarrières rond het Palazzo Madama, de zetel van de Senaat, maar werd door de ordediensten teruggedrongen. Betogers gooiden eieren en rookbommen naar de ingang van de Senaat en riepen "ontslag, ontslag".

De studenten probeerden ook een doorgang te forceren door een politiekordon bij een sit-in voor de Kamer van volksvertegenwoordigers, waar de universiteitshervorming besproken werd waarover donderdag gestemd wordt. "Nee aan het snoeimes", "Geef ons onze toekomst terug", stond op de spandoeken van de studenten. Enkele manifestanten liepen kneuzingen op bij botsingen met de politie op een meeting op de Piazza Santi Apostoli, in het centrum van Rome.

De Italiaanse regering heeft op twee jaar tijd een pakket maatregelen goedgekeurd waarmee in de periode 2009-2013 in het onderwijs ongeveer 9 miljard euro bespaard wordt en 130.000 banen verdwijnen. (PLS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud