Schietpartij Denver: regisseur heeft het over zinloze tragedie

De regisseur van de nieuwe Batman-film, waar bij een voorstelling ervan in Denver een schutter twaalf mensen doodde, noemt in een reactie de schietpartij een zinloze tragedie.

De Brits-Amerikaanse regisseur Christopher Nolan drukt in een mededeling, in naam van de acteurs en medewerkers van 'The Dark Knight Rises', zijn diepe droefheid uit over de gebeurtenissen.

"Cinema is mijn thuis, en het idee dat iemand die onschuldige en hoopvolle plaats zo brutaal geweld aandoet, is afschuwelijk", aldus Nolan.

Intussen hebben Amerikaanse media een portret gemaakt van de 24-jarige schutter James Holmes, aan de hand van getuigenissen. Buurtbewoners uit San Diego waar hij opgroeide herinneren hem als eenzaam. Medestudenten van zijn middelbare school konden zich weinig van Holmes herinneren. Zowel aan de middelbare school als aan de universiteit blonk hij uit in zijn studies. Hij studeerde neurowetenschappen. Hij startte een doctoraat aan de medische faculteit van de University of Colorado, maar maakte dit niet af.

Op sociale media als Facebook en Twitter zijn amper sporen van de man terug te vinden.

Volgens Amerikaanse media zou hij aan de politie hebben verklaard dat hij 'the Joker' is, de tegenstander van Batman in de Batman-films. Ook zijn haar zou rood zijn geverfd, zoals het filmpersonage.

(WDM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud