Schietpartij in fitnesscenter Pennsylvania aangekondigd op internet

De man die dinsdagavond drie vrouwen doodschoot in een fitnesscenter in Pennsylvania en nadien zelfmoord pleegde, had een blog waarin hij zijn frustraties tegenover vrouwen bekende en zijn plannen bekendmaakte.

De 48-jarige George Sodini drong de "LA Fitness Gym" van Bridgeville, nabij Pittsburgh (Pennsylvania), binnen en schoot drie vrouwen dood. Een tiental anderen raakte gewond.

Een getuige vertelde aan de lokale televisiezender WTAE dat de schutter "het licht uitdeed en vervolgens met minstens één vuurwapen begon rond te schieten". Volgens de getuige was er een 30-tal vrouwen in de fitnesszaal.

De schutter hield blijkbaar sinds november een blog bij waarin hij zijn haat tegenover vrouwen ventileerde. "De laatste keer dat ik een nacht doorbracht met een meisje, was in 1982. Dat is het bewijs dat er iets is dat niet werkt. Meisjes en vrouwen kijken nooit en nergens naar mij. Er is iets dat echt niet werkt bij mij", schreef hij.

De avond voor de schietpartij schreef hij dat hij de nodige voorbereidingen getroffen had en dat "morgen de grote dag zou zijn".

De politie moet de blog, die woensdag van het internet gehaald werd, nog voor echt verklaren. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud