Schietpartij school - Eerste slachtoffertjes begraven

In het Amerikaanse Newtown zijn de eerste twee slachtoffertjes begraven van de schietpartij op een basisschool. Het ging om twee zesjarige jongetjes. Begeleid door honderden rouwenden werden Noah Pozner en zijn schoolkameraadje Jack Pinto gisteren begraven. Veel mensen legden bloemen, knuffels of ballonnen neer voor de kleine synagoge van buurstad Fairfield, waar de plechtigheid voor Pozner plaatsvond, en voor het gebouw van een begrafenisonderneming in Newtown, waar gerouwd werd om Pinto.

Cameraploegen waren niet welkom bij de plechtigheden. Pozner, die enkele weken geleden zes jaar oud was geworden, is het jongste slachtoffer van Adam Lanza. De 20-jarige Lanza schoot vrijdagochtend eerst thuis zijn moeder dood. Nadien trok hij naar de Sandy Hook-basisschool in Newtown, waar hij twintig kinderen van 6 en 7 jaar oud en zes volwassen vrouwen neerkogelde. Alle slachtoffers werden meermaals getroffen. Daarna pleegde de dader zelfmoord. De politie zegt aanwijzingen te hebben over het motief van Lanza

maar wil daar nog niet over communiceren. Ondertussen is het onzeker of de Sandy Hook-basisschool nog ooit zal gebruikt worden. De meer dan 400 kinderen van de school krijgen voorlopig een onderkomen in een ongebruikte school in Monroe, een stadje op 11 kilometer van Newtown. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud