Schietpartij school - "Ook wij vragen ons af waarom"

Peter Lanza, de vader van de 20-jarige die vrijdag een bloedbad aanrichtte in een school in Newtown (Connecticut), heeft zaterdag zijn deelneming betuigd met de families van de slachtoffers. "Ook wij vragen ons af waarom", klonk het in een mededeling waarover verschillende Amerikaanse media berichten.

"Onze harten gaan uit naar de families en vrienden die geliefden hebben verloren en naar iedereen die gewond raakte. Onze familie treurt mee met iedereen die door deze enorme tragedie werd geraakt", stelt de vader. "We bevinden ons in een toestand van ongeloof en proberen zo veel mogelijk antwoorden te vinden."

De 20-jarige Adam Lanza schoot vrijdag eerst thuis zijn moeder dood en trok nadien naar de basisschool Sandy Hook, waar hij twintig kinderen van 6 en 7 jaar doodschoot en zes volwassenen.

De vader van een van de slachtoffertjes had zaterdag overigens ook aandacht voor de familie van de dader. "Ik wil mijn medeleven betuigen met alle families", aldus de 30-jarige Robbie Parker, die bij de schietpartij zijn 6-jarige dochter Emilie verloor. "Daarbij hoort ook de familie van de schutter. Ik kan me niet inbeelden hoe zwaar deze ervaring voor jullie moet zijn."

(FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud