Schietpartij school - Politie bevestigt identiteit schutter

De politie heeft zondag officieel bevestigd dat de schutter die vrijdag een bloedbad aanrichtte in een school in Newtown (Connecticut), inderdaad de 20-jarige Adam Lanza was. De naam van de dader, die na de feiten zelfmoord pleegde, circuleerde al langer in de media, maar was tot nu toe nog niet officieel bekendgemaakt.

Adam Lanza schoot vrijdagochtend eerst thuis zijn moeder met meerdere kogels dood. Nadien trok hij naar de Sandy Hook-basisschool in Newtown, waar hij twintig kinderen van 6 en 7 jaar oud en zes volwassen vrouwen neerkogelde. Alle slachtoffers werden meermaals getroffen. "Adam Lanza heeft honderden schoten afgevuurd in de school", verklaarde politiewoordvoerder Paul Vance zondag.

De dader zelf kwam om door een kogelwond, aldus nog de politiewoordvoerder. "Zijn dood wordt beschouwd als een zelfmoord."

De schutter gebruikte tijdens zijn raid in de school voornamelijk een geweer van het type Bushmaster.223. Hij had ook twee revolvers bij zich, die hij gebruikte om zelfmoord te plegen, en had volle patroonhouders bij zich voor elk wapen. In zijn wagen, die aan de school stond, werd een vierde wapen, een geweer, aangetroffen.

In de eerste uren na de schietpartij werd de naam genoemd van Ryan Lanza als vermoedelijke dader. Maar de broer van Adam bleek na ondervraging niets met de feiten te maken te hebben. (FUL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud