Schipbreuk Italië: echtgenoot slachtoffer brengt gedenkplaat aan op 25 meter diepte

De echtgenoot van een van de slachtoffers van de ramp met de Costa Concordia is in zee gedoken om op de plek waar het cruiseschip tegen een rots voer, op 25 meter diepte een gedenkplaat aan te brengen. Het lichaam van Maria Grazie Trecarichi werd nooit teruggevonden. Bij de ramp voor de kust van het Italiaanse eilandje Giglio lieten op 13 januari 32 mensen het leven.

"Er waren zeer veel emoties. Daar, onder water, was ik met haar. Ik zal haar nooit vergeten", zei echtgenoot Elio Vincenzi, die het even benauwd had gekregen toen hij opnieuw aan wal kwam. Op de gedenkplaat staan twee foto's, net als de naam, de geboorte- en de sterfdatum van zijn vrouw.

Gisterenavond was er op Giglio al een speciale eucharistieviering ter nagedachtenis van de ramp. In het bijzijn van overlevenden, nabestaanden van slachtoffers en de lokale bevolking lieten vissersboten hun sirenes loeien op het tijdstip van het ongeval. In de kerk van de haven werd het Requiem van Mozart gespeeld.

Het wrak van de Costa Concordia is nog steeds niet geborgen. Negen mensen, onder wie Francesco Schettino, de kapitein van het cruiseschip, worden vervolgd voor onder meer meervoudige doodslag door gebrek aan voorzichtigheid en het verlaten van het schip.

(VINCENZO PINTO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud