Scotland Yard moet Grieken helpen tegen geweld

Deskundigen van de Britse politie Scotland Yard zullen hun collega's in Griekenland helpen een sedert maanden aanhoudende golf van geweld van Autonomen te beëindigen en twee als erg gevaarlijk beschouwde linkse ondergrondse organisaties uit te schakelen. De eerste Britse experten worden maandag in Athene verwacht, aldus de Atheense krant Kathimerini zondag.

In Griekenland komt het sinds december 2008 steeds weer tot chaotische toestanden. Ondergrondse organisaties vallen met automatische wapens de politie aan en plegen bijna dagelijks bom- of brandaanslagen, hoofdzakelijk op banken en multinationals.

Vrijdag trok een veertigtal gemaskerden door het Atheense stadscentrum met bijlen en ijzeren staven en vernielde daarbij de uitstalramen van meer dan vijftig winkels. Bovendien werden tientallen auto's beschadigd.

Volgens eensluidende mediaberichten was de politie door de golf van geweld verrast en beschikt ze ook niet over een plan om dergelijke acties het hoofd te bieden. De Atheense handelsvereniging beschuldigde de regering in een brief van passiviteit. (FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud