Sealife zet dinsdag gewone zeehonden uit aan de kust in Heist

Verzorgers van het Sea Life Centre in Blankenberge zetten dinsdag voor het eerst gewone zeehonden uit aan de kust. Het gaat om vijf dieren die in juli en augustus werden binnengebracht omdat ze uitgeput of ziek waren. De vijf krijgen om 13.30 uur hun vrijheid terug in het strandreservaat de Baai van Heist.

De zeehonden zijn na verzorging terug op krachten. Ze waren destijds ondervoed en hadden last van longontsteking of parasieten. De dieren wegen nu opnieuw 35 kilogram.

Tot voor kort werden gewone zeehonden uitgezet in de Westerschelde nabij Perkpolder in Nederland. Uit onderzoek van Nederlandse wetenschappers blijkt dat zeehonden in korte tijd grote afstanden afleggen. Ze hebben daarvoor zeehonden uitgerust met zenders. Er zijn gevallen gekend van zeehonden die in enkele dagen van de Waddeneilanden naar Calais zwommen. Daarom is besloten om met de dieren uit Blankenberge niet langer naar Perkpolder te gaan.

De Baai van Heist is een 14 hectare groot strandreservaat op de grens van Knokke-Heist en Zeebrugge. Ook de vijf zeehonden die nu nog in Sea Life Centre in Blankenberge recupereren, worden in het najaar vermoedelijk in de Baai van Heist vrijgelaten. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud