Seks op televisie beïnvloedt tienerzwangerschappen (studie)

Jongeren die vaak op tv naar films met seksuele beelden kijken, hebben twee keer meer risico dan anderen om een kind te krijgen in de drie jaar die daarop volgen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie die maandag werd gepubliceerd.

"Jongeren krijgen erg veel informatie over seks via televisie, en deze programma's focussen zich vaak niet op de risico's en de verantwoordelijkheden die horen bij seksuele relaties", zei Anita Chandra, onderzoeker bij Rand Corporation, een vzw die de studie publiceerde in het tijdschrift Pediatrics.

"Uit onze conclusies blijkt dat televisie een belangrijke rol kan spelen in het grote aantal tienerzwangerschappen in de Verenigde Staten", voegt ze toe.

De studie, die zegt de eerste te zijn die een verband vindt tussen de blootstelling van jongeren aan televisieprogramma's met een seksuele inhoud en tienerzwangerschappen, heeft 2.000 jongeren tussen 12 en 17 jaar ondervraagd.

Volgens de enquête heeft de blootstelling aan een seksuele inhoud op televisie een invloed op tienerzwangerschappen "omdat dat de perceptie creëert dat er weinig risico's zijn bij seksuele betrekkingen zonder het gebruik van voorbehoedsmiddelen". (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud