"Servië onderhandelt met Ratko Mladic"

De vroegere militaire leider van de Bosnische Serviërs, Ratko Mladic, die gezocht wordt voor genocide, onderhandelt met de Servische inlichtingendiensten over zijn overgave. Dat schrijft de Bosnische pers woensdag.

"De Servische inlichtingendiensten onderhandelen met de voortvluchtige Ratko Mladic over zijn overgave", meldt de krant Glas Srpske op basis van een anonieme regeringsbron.

"De (Servische) autoriteiten staan erop dat Mladic zonder problemen naar Den Haag gaat. Servië is vastberaden om een einde te maken" aan zijn vrijheid, aldus de anonieme bron. Meer details worden niet gegeven.

Mladic wordt door het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag verdacht van genocide en misdaden tegen de menselijkheid, met name wegens het bloedbad in Srebrenica in juli 1995 waarbij ongeveer 8.000 personen het leven lieten. De man is al zo'n tien jaar voortvluchtig.

Sinds de arrestatie van de vroegere politieke Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic is de 66-jarige Mladic de meest gezochte oorlogscrimineel uit het voormalige Joegoslavië. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud