Slachtoffers van aanslagen Mumbai herdacht

In de Indiase financiële metropool Mumbia worden vrijdag de slachtoffers herdacht van de bloedige aanslagen van twee jaar geleden. Meer dan 170 mensen werden destijds gedood tijdens een drie dagen durende terroristische raid. De Indiase minister van Binnenlandse Zaken, Palaniappan Chidambaram, legde een krans neer bij het gedenkteken voor de omgekomen veiligheidstroepen. Op andere plaatsen in de stad werden enkele minuten stilte in acht genomen.

Premier Manmohan Singh verklaarde in de hoofdstad New Delhi dat "zijn regering de inspanningen om de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen, zal verdubbelen".

Op 26 november 2008 vielen tien extremisten het stadscentrum van Mumbai aan. Drie dagen lang werden mensen gegijzeld in luxehotels en andere gebouwen. In totaal vielen er 175 doden, onder wie 26 buitenlanders en 9 extremisten. De enige overlevende extremist, een Pakistaan, werd in mei ter dood veroordeeld. India houdt de uit Pakistan opererende radicaal-islamitische terreurorganisatie Lashkar-e-Taiba verantwoordelijk voor de aanslagen. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud