Advertentie
Advertentie

Songfestival: Noorwegen fier op overwinning

De Noren reageren fier op de overwinning van hun kandidaat Alexander Rybak op het Eurovisiesongfestival. Er kwamen zelfs felicitaties vanwege de Noorse premier. Rybak zou vandaag/zondag nog naar zijn thuisland vliegen, waar hem een triomfantelijke ontvangst wacht in Oslo. 17 mei is bovendien de nationale feestdag in Noorwegen.

Tientallen fans van de zanger verzamelden in de nacht van zaterdag op zondag in het centrum van de hoofdstad om de overwinning te vieren.

"Alexander III" titelde de krant Aftonposten op zijn website. Hiermee werd verwezen naar de derde overwinning van Noorwegen op het Eurovisiesongfestival. "Een absoluut record", luidde het bij de tabloid Verdens Gang, verwijzend naar het hoogste aantal punten ooit die de Noorse kandidaat achter zijn naam kreeg.

Op het internet circuleren tal van gelukwensen. "Vandaag hebben we twee redenen om onze vlag te hijsen", schreef de zestienjarige Silje Iversen. 17 mei is ook de nationale feestdag in Noorwegen. Ook de premier Jens Stoltenberg feliciteerde de zanger. "Het is een grote overwinning voor Noorwegen. Ik ben zeer onder de indruk. Het is fantastisch wat hij heeft gedaan".

Het is nog niet duidelijk waar het Songfestival volgend jaar zal plaatsvinden, want verschillende Noorse steden zijn kandidaat.

(VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud