Spaans gerecht laat vermoedelijke FARC-gezante vrij op borg

De Spaanse rechter Baltasar Garzon heeft besloten om een vermoedelijke gezante van de Colombiaanse guerrillabeweging FARC op borgtocht vrij te laten. Dat is zondagavond uit gerechtelijke bronnen vernomen.

Maria Remedios Garcia Albert, die wordt vervolgd wegens "samenwerking of lidmaatschap van een terroristische organisatie", heeft zeven dagen tijd om een borgsom van 12.000 euro te betalen. Zo niet dreigt de voorlopige hechtenis voor de vermoedelijke vertegenwoordigster van de FARC in Spanje.

Garzon, die Garcia Albert verhoorde, bevestigde dat de vrouw "nauwe relaties" had met de top van de FARC en dat zij als koerier voor de organisatie fungeerde. "Die samenwerking maakt van Maria Remedios Garcia Albert de vertegenwoordigster van de FARC in Spanje", aldus het bureau van de rechter.

Het Spaanse gerecht stelt dat Garcia Albert regelmatig contact had met Raul Reyes, de voormalige nummer twee van de Colombiaanse guerrillabeweging. Reyes werd op 1 maart gedood tijdens een aanval van het Colombiaanse leger op een FARC-kamp in Ecuador. Bij die aanval werd informatie in beslag genomen die leidde tot de arrestatie van Garcia Albert, zaterdag in de buurt van Madrid. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud