Spanair ontkent dat ze neergestort vliegtuig wilde vervangen

De luchtvaartmaatschappij Spanair ontkent dat ze voorafgaand aan de crash op de luchthaven van Madrid op 20 augustus het noodlottige vliegtuig wilde vervangen door een ander toestel. De Spaanse minister van Verkeer had dit vrijdag beweerd. Intussen zijn alle 154 slachtoffers geïdentificeerd.

"Op geen enkel moment heeft Spanair aangegeven dat ze het vliegtuig wou vervangen" nadat er een defect was opgedoken bij de eerste, mislukte poging om op te stijgen, zo stelt Spanair zaterdag in een mededeling.

De piloot had voor de crash een start afgebroken omdat het vliegtuig problemen had met de thermometer. "De onderhoudstechnici hebben toen besloten dat het niet nodig was om het toestel te vervangen, aangezien het slechts om een kleine reparatie van vijftien minuten ging", legt de luchtvaartmaatschappij uit.

Minister van Verkeer Magdalena Alvarez had vrijdag in een parlementscommissie gezegd dat Spanair de mogelijkheid had overwogen om een ander toestel te nemen. De maatschappij zou uiteindelijk aan de luchthavenautoriteiten hebben laten weten dat ze toch met het eerste vliegtuig zou vliegen, zo stelde de minister.

(SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud