Advertentie

Spike Lee boycot nieuwe Tarantino-film

Spike Lee gaat niet kijken naar "Django Unchained", de nieuwe film van Quentin Tarantino. Dat heeft hij maandag laten weten op Twitter. De regisseur meent dat de prent een belediging is voor zwarten die als slaven moesten lijden in de Verenigde Staten.

"Django Unchained" komt dinsdag in de zalen in de VS. De film gaat over een slaaf, gespeeld door Jamie Foxx, die een premiejager wordt. Met de hulp van een mentor - rol van Christoph Waltz - vat hij het plan op om zijn vrouw te redden uit de handen van een brutale plantage-eigenaar, vertolkt door Leonardo DiCaprio.

Spike Lee, bekend van onder andere "Do the Right Thing", "He Got Game" en "Malcolm X", zegt dat de film een belediging is voor zijn voorvaderen. "Amerikaanse slavernij was geen spaghettiwestern van Sergio Leone. Het was een holocaust. Mijn voorvaderen zijn slaven. Gestolen uit Afrika. Ik zal hen eren", aldus de regisseur op Twitter. Daarom kan hij het niet over zijn hart krijgen om naar de nieuwste Tarantino te gaan kijken.

Zoals het Quentin Tarantino betaamt, staat "Django Unchained" weer bol van het geweld. De première werd eerder deze week afgelast in de VS na het bloedbad op een school in Newtown, Connecticut. (GABRIEL BOUYS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud