Spoorstaking: iets meer treinen in Vlaanderen

De situatie bij de spoorwegen is omstreeks 10.00 uur lichtjes verbeterd. Er rijden als gevolg van de staking van de OVS in Vlaanderen nu ongeveer vier treinen op tien. In Wallonië rijden dan weer iets minder treinen dan eerder op de dag.

In Vlaanderen blijft de lijn Brussel-Gent-Kust zwaar getroffen. Slechts 36 procent van de treinen rijdt. Op de lijn Antwerpen-Essen zijn er dat nog minder, zo'n 25 procent. Tussen Antwerpen en Gent gaat het om een trein op drie.

Wie van Brussel naar Dendermonde wil moet er rekening mee houden dat slechts een trein op drie rijdt. Op de lijn Kortrijk-Gent rijdt 60 procent van de treinen, op de lijn Kortrijk-Denderleeuw de helft.

De situatie op de lijn Brussel-Antwerpen is verbeterd. Daar rijdt nu de helft van de treinen. Hetzelfde geldt op de lijnen Hasselt-Aarschot en Brussel-Leuven-Luik.

In Wallonië is de situatie beter, maar verslechtert ze wel in vergelijking met eerder op de ochtend. Tussen Charleroi rijdt slecht een trein op vier, tussen Brussel en Namen zeven op tien. Er zouden zich in Wallonië heel wat treinbestuurders van andere vakbonden aansluiten bij de actie van de OVS. (LVK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud