Sri Lanka: lichaam leider Tamil Tijgers verast

De strijdkrachten van Sri Lanka hebben het lichaam van Velupillai Prabhakaran, de leider van de Tamil Tijgers, verast. Zijn assen werden in de Indische Oceaan geworpen. Dat heeft een woordvoerder van het Sri Lankaanse leger gezegd.

Het hoofd van de Tamilrebellen op het eiland Sri Lanka werd maandag gedood toen hij probeerde te ontsnappen uit het gebied waar met het leger werd gevochten. Het leger identificeerde dinsdag zijn lichaam. Eerder deze week toonde de staatstelevisie van Sri Lanka het levenloze lichaam van de Tamilleider.

Ook Vinayagamoorthy Muralitharan, een kolonel die zich in 2004 afscheurde van de Tamil Tijgers, en een gewezen woordvoerder van de rebellen, bevestigden eerder deze week dat het lichaam dat van de Tamilleider is. Een website die de Tamil Tijgers gunstig gezind is, blijft echter volhouden dat de rebellenleider nog in leven is.

Velupilla Prabhakaran richtte in 1972 de Tamil Tijgers voor de Bevrijding van Tamil Eelam op en leidde tot aan zijn dood de groepering. De rebellen zeiden vorige week zondag dat ze de strijd in hun kleine enclave tegen de regeringstroepen hebben gestaakt. Daarmee erkenden ze hun nederlaag in de separatistische strijd, die 37 jaar duurde. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud