Sri Lanka: rebellen doden acht burgers, onder wie 2 kinderen

In het zuiden van Sri Lanka hebben de rebellen van de Tamil Tijgers zondagnacht in een dorp acht burgers, onder wie twee kinderen en drie vrouwen, vermoord. Dat zegt een militaire woordvoerder. Het Sri Lankaanse leger en politiecommando's hebben een klopjacht ingezet tegen de rebellen.

De rebellen bestormden tijdens de nacht van zondag op maandag het dorp Mahagodayaya, zowat 340 kilometer ten zuid-oosten van de hoofdstad Colombo, en openden het vuur tegen de inwoners. Daarbij vielen volgens het leger acht doden, onder wie een anderhalf jaar oude peuter, een 11-jarige jongen en drie vrouwen.

Nochtans had de Sri Lankaanse president Mahinda Rajapake zondag een staakt-het-vuren voor 48 uren aangekondigd zodat de Tamilbevolking in het belegerd gebied nieuwjaar kan vieren. Zowel de Tamilminderheid als de Singalese bevolkingsgroep vieren maandag de start van het nieuwe jaar.

Het conflict tussen de regering en de Tamiltijgers sleept al 37 jaar aan en heeft al duizenden doden geëist, onder wie minstens 2.800 burgers van de Tamilminderheid sinds 20 januari. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud