Susan Boyle zingt voor de paus

Paus Benedictus XVI zal tijdens zijn bezoek aan Groot-Brittannië in september waarschijnlijk worden toegezongen door de Schotse amateurzangeres Susan Boyle, zo heeft KatholiekNederland.nl donderdag gemeld op gezag van een woordvoerder van de roomskatholieke kerk in Schotland. Boyle werd in 2009 wereldberoemd door haar onverwacht goede optreden in de televisieshow "Britain's Got Talent".

"Er wordt nog onderhandeld, maar wij verwachten dat Susan Boyle zal optreden tijdens de pauselijke mis in Bellahouston Park", aldus de woordvoerder. Naar verwachting zal een aanzienlijk deel van de ongeveer 185.000 Schotse katholieken naar Glasgow komen om de openluchtviering bij te wonen waarin de Duitse kerkleider de mis zal opdragen.

De roomskatholieke Boyle werd in 2009 wereldberoemd met haar uitvoering van "I Dreamed a Dream "uit de Engelse versie van de musical "Les Miserables" tijdens de talentenjacht "Britain's Got Talent". De amateurzangeres verbaasde publiek en jury door haar onverwacht goede optreden. Ze eindigde uiteindelijk als tweede. Haar album kwam in de hitlijsten onmiddellijk op de eerste plek te staan. (LVK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud