Advertentie

Syrie: Brahimi roept partijen op "eenzijdig" staakt-het-vuren af te kondigen

De internationale bemiddelaar in het Syrië-conflict, Lakhdar Brahimi, heeft zondag de strijdende partijen opgeroepen om "eenzijdig" een staakt-het-vuren af te kondigen voor het Offerfeest. Hij lanceerde de oproep na zijn onderhoud met de Syrische president Bashar al-Assad.

"Ik doe een oproep (...) aan de strijders van het reguliere Syrische leger en aan de opposanten, om unilateraal een beslissing te nemen om de vijandigheden te staken naar aanleiding van het Offerfeest (op 26 oktober, nvdr.) en om het bestand te respecteren vanaf vandaag of morgen", verklaarde Brahimi aan de pers.

De internationale bemiddelaar stelde dat het gaat om een "persoonlijk initiatief, niet om een gedetailleerd vredesplan. Het is een oproep aan iedere Syriër".

Brahimi gaf aan dat hij ook contact had met Syrische oppositieleiders en met gewapende groepen. "Onze oproep werd gunstig onthaald", luidt het.

"We zullen na het Offerfeest naar Syrië terugkeren. En als er werkelijk sprake is van rust tijdens dat feest, zullen we blijven werken aan een duurzame wapenstilstand", klonk het nog. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud