Syrië : Egyptische president gekant tegen buitenlandse militaire interventie

Egypte is gekant tegen iedere buitenlandse militaire interventie in Syrië, ook al wenst Kairo dat Syrisch president Bashar al-Assad aftreedt. Dat verklaarde de Egyptische president Mohamed Morsi.

Morsi meende wel dat de diplomatieke inspanningen van het kwartet Egypte, Iran, Saoedi-Arabië en Turkije een eind kunnen maken aan de burgeroorlog, die Syrië treft. De Egyptische president zei dat in een interview met de Amerikaanse televisieketen PBS aan de vooravond van de algemene vergadering van de VN in New York. Morsi zei ook dat de Arabische staten "het Syrische volk in haar mars naar vrijheid" moeten steunen. "President Assad heeft geen andere keuze dan te vertrekken. Er is geen plaats voor politieke

hervormingen, voor verandering, maar dat is wat het volk wil en haar wens moet gerespecteerd worden", aldus Morsi. De stopzetting van het bloedvergieten is het belangrijkste voor de Egyptische president. Morsi legde nog uit dat hij met Egyptische, Iraanse, Turkse en Saoedische functionarissen sprak om oplossingen voor het conflict voor te stellen. De Egyptische president moet morgen voor de algemene vergadering spreken. (DLA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud