Advertentie

Syrië: Syrische militairen vluchten naar Turkije

Diverse Syrische militairen, onder wie een generaal, zijn het conflict in hun land ontvlucht en hebben maandag hun heil gezocht in Turkije. Dat meldt het Turkse staatspersagentschap Anatolië.

Volgens lokale autoriteiten staken 85 militairen de grens over. Onder hen bevinden zich een generaal, een kolonel, een luitenant-kolonel en 18 andere officieren. In totaal zijn nu al veertien Syrische generaals naar Turkije gevlucht.

De militairen zouden de grens overgestoken zijn in Reyhanli, in het zuiden van Turkije. Bij hen waren nog bijna driehonderd andere mensen, onder hen veel vrouwen en kinderen. Sinds het begin van de opstand in Syrië heeft Turkije al meer dan 35.000 vluchtelingen en deserteurs opgevangen.

Sinds de Syrische troepen op 22 juni een Turks vliegtuig neerschoten, liep de spanning tussen de twee buurlanden sterk op. De twee piloten van het vliegtuig worden nog steeds vermist.

Anders Fogh Rasmussen, de secretaris-generaal van de NAVO, zei maandag dat de voltallige internationale gemeenschap is nu verantwoordelijk voor de toekomst van Syrië. Rasmussen blijft naar eigen zeggen geloven in een politieke oplossing voor het conflict in Syrië. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud